ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Relax… Your Dentist Knows Better

Don’t rush when you brush

Στον στοματικό έλεγχο γίνεται εξέταση και εκτίμηση

  • Της γενικής εικόνας του στόματος και του επιπέδου της στοματικής υγιεινής.
  • Των δοντιών, στα όποια πρέπει να δώσουμε άμεση προτεραιότητα για θεραπεία.
  • Παλαιότερων αποκαταστάσεων που μπορεί να έχουν φθαρεί και να χρειάζονται αντικατάσταση (ακόμα και για αισθητικά ζητήματα).
  • Της κατάστασης των ουλών και των βλεννογόνων, ειδικά σε νωδούς ασθενείς.
  • Στοιχείων που θα μας δείχνουν ότι ο ασθενής έχει βρυγμό και σφίγγει τα δόντια του.
  • Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, πραγματοποιείται λήψη ακτινογραφιών, φωτογραφιών και αποτυπωμάτων.

Με την ολοκλήρωση του στοματικού έλεγχου, θα υπάρξει ενημέρωση του ασθενή για την κατάσταση της στοματικής του υγιεινής, και θα μπορέσει να γίνει το πλάνο της θεραπείας με την συνεργασία και την έγκριση του ασθενή.

Η Περιοδοντολογία  ασχολείται με τις παθήσεις των ιστών που στηρίζουν τα δόντια (ούλα, περιοδόντιο, φατνιακό οστό). Οι κύριες παθήσεις είναι οι διάφορες μορφές ουλίτιδας με σημαντικότερη την περιοδοντίτιδα, γιατί αυτή μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των δοντιών και την πλήρη αποδιοργάνωση του στόματος.

Οι νόσοι των ούλων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη μικροβιακή πλάκα και τρυγία (πέτρα), γι’ αυτό το λόγο η θεραπεία τους συμπεριλαμβάνει εκμάθηση στοματικής υγιεινής, αποτρύγωση με υπερήχους, ριζική απόξεση με εργαλεία χειρός (όταν η τρυγία βρίσκεται κάτω από το επίπεδο των ούλων), καθώς και στίλβωση, σοδοβολή ή αεροστίλβωση με ερυθριτόλη (γλυκαντικό που αφαιρεί την πλάκα, με πολύ μικρό βαθμό αποτριβής στην αδαμαντίνης). Η φάση διατήρησης του αποτελέσματος μετά τη θεραπεία ονομάζεται επανάκληση-recall. Είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν μελλοντικές εξάρσεις ουλίτιδας/περιοδοντίτιδας και το διάστημά τους καθορίζεται από τον οδοντίατρο.

Η Αισθητική Οδοντιατρική ασχολείται με τη βελτίωση της παρουσίας ενός υγιούς χαμόγελου, χαρίζοντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική ζωή των ατόμων. Η Αισθητική Οδοντιατρική επίσης, ασχολείται με την επαναφορά της χαμένης αισθητικής κάποιων χαμόγελων που επλήγησαν από την τερηδόνα, ατυχήματα ή απλά από το πέρασμα του χρόνου.

Στόχος της αισθητικής οδοντιατρικής είναι να πετύχει το τέλειο χαμόγελο.

Λεύκανση

Ο πιο εύκολος τρόπος να φωτίσετε το χαμόγελό σας! Πραγματοποιείται με δύο μεθόδους ή τον συνδυασμό τους και αφορούν συνεδρίες στο ιατρείο ή/και στο σπίτι με νάρθηκες.

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης έχουν αναδειχθεί ως εναλλακτική λύση στη θέση των παραδοσιακών μεταλλοκεραμικών στεφανών. Με επιτυχή χρήση των όψεων πορσελάνης το χαμόγελο μπορεί να αλλάξει ανώδυνα, συντηρητικά και γρήγορα, με θεαματικά και μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα. Οι όψεις πορσελάνης είναι σήμερα η βέλτιστη επιλογή αποκατάστασης για λόγους αισθητικής σε πάρα πολλές κλινικές περιπτώσεις που στο παρελθόν θα είχαν αποκατασταθεί με στεφάνες.

Όψεις Ρητίνης

Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική έχει στην διάθεσή της πολλαπλές δυνατότητες βελτίωσης του χαμόγελού μας. Μία εξ’ αυτών είναι οι όψεις ρητίνης. Γνωστές και ως BONDING ρητίνης ή LIFTING δοντιών. Πρόκειται για λεπτή επίστρωση ρητίνης η οποία συγκολλείται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.

Οδοντικά εμφυτεύματα, στην οδοντιατρική, ονομάζονται οι άξονες τιτανίου οι οποίοι τοποθετούνται στο οστό των γνάθων αντικαθιστώντας τις ρίζες των δοντιών που λείπουν. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να επαναφέρουν την αισθητική αλλά και την λειτουργικότητα του στόματος σε περιοχές όπου έχουν χαθεί δόντια. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν σε ενήλικες, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η διαδικασία τοποθέτησης ενός εμφυτεύματος είναι συγκεκριμένη:

Προηγείται η λήψη ενός ολοκληρωμένου ιατρικού ιστορικού, κλινική αλλά και ακτινογραφική εξέταση

Ακολουθεί μελέτη για ένα σωστό πλάνο θεραπείας

Εφόσον όλες οι παράμετροι έχουν ελεγχθεί (ποιότητα οστού, εύρος και μήκος οστού στο σημείο τοποθέτησης του εμφυτεύματος) τότε αποφασίζεται το είδος και το μήκος του εμφυτεύματος

Ακολουθεί η τοποθέτηση του ή των εμφυτευμάτων, η οποία γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη.

Στη μετεγχειρητική πορεία παρουσιάζεται ένα ελαφρύ τοπικό οίδημα και πιθανό άλγος το οποίο αντιμετωπίζεται με κλασικά παυσίπονα.

Η προσθετική αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε άμεσα είτε μετά από ένα χρονικό διάστημα 3-4 μηνών. Στο διάστημα αυτό υπάρχει αισθητική αποκατάσταση με μεταβατικές προσθετικές αποκαταστάσεις.

ΣΤΕΦΑΝΕΣ (ΘΗΚΕΣ): Πρόκειται για προσθετική αποκατάσταση ενός μεμονωμένου δοντιού. Καλύπτουμε με στεφάνη ένα δόντι όταν έχει καταστραφεί περισσότερο από τα 2/3 της μύλης του για να το διατηρήσουμε στο φραγμό. Οι στεφάνες μπορεί να είναι είτε μεταλλοκεραμικές, είτε ολοκεραμικές για πρόσθιες αποκαταστάσεις. Το σχήμα, μέγεθος και χρώμα αυτής επιλέγεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των διπλανών δοντιών. Οι στεφάνες συγκολλούνται στα δόντια με ειδικές κονίες ώστε να παραμένουν σταθερές στη θέση τους.

Λεύκανση στο ιατρείο

Η λευκαντική ουσία είναι σε μορφή γέλης (τζελ) η οποία εφαρμόζεται πάνω στα δόντια και διασπάται χημικά. Εισχωρεί βαθύτερα, παράγει οξυγόνο και διασπά τις χρωστικές μέσα στο δόντι, δεν αλλάζει τη δομή του δοντιού, δεν βλάπτει την αδαμαντίνη, απλά αλλάζει το χρώμα του χαρίζοντας λευκό ζωντανό χαμόγελο. Έτσι ο ασθενής μέσα σε μιάμιση ώρα μπορεί να αποκτήσει ένα αστραφτερό λευκό χαμόγελο.Τα πλεονεκτήματα της λεύκανσης στο ιατρείο είναι ότι η διαδικασία είναι ανώδυνη και έχει άμεσα, άριστα αποτελέσματα

Απονεύρωση

Η απονεύρωση είναι μία διαδικασία που γίνεται για να αφαιρεθεί ο κατεστραμμένος ή νεκρός πολφός του ριζικού σωλήνα του δοντιού, μέσω του καθαρισμού του «άρρωστου» πολφού και στη συνέχεια της έμφραξης του ριζικού σωλήνα. Ο ριζικός σωλήνας γεμίζεται με γουταπέρκα, ένα ελαστικό υλικό σαν καουτσούκ, για να προληφθεί η επανεμφάνιση μόλυνσης στο δόντι. Στη συνέχεια το δόντι σφραγίζεται μόνιμα, ή τοποθετούμε έναν άξονα, ένα επένθετο ή μία στεφάνη. Αυτό επιτρέπει στους ασθενείς να διατηρήσουν τα δόντια μέσα στην στοματική κοιλότητα για πάρα πολλά χρόνια.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

0
Χαμόγελα!